Ha valaki úgy dönt, hogy a jövőben nem kíván gyógyszeken élni, az nyilván elegendő "tudást" halmozott föl magában ahhoz, hogy azt megvalósíthassa.

2011. május 3., kedd

Alga - Az óceán éltető ereje

Alga - Mikro Alga! Az óceán éltető ereje

Az alga szervezetünk számára nélkülözhetetlen anyagok széles skáláját tartalmazza. Sok táplálkozással foglalkozó szakember egybehangzó véleménye szerint a mikro alga az egyik legalapvetőbb és legvitamindúsabb élelmiszer.

Az alga több mint 3 milliárd éve létezik! A Spirulina mikro alga gazdag tápanyagokban. A mikro algákban megtalálható az emberi szervezet számára minden, és egyensúlyban is tartja azokat. 


A kutatások bebizonyították: 1 g Spirulina alga a tápérték tekintetében megfelel 1 kg zöldségnek.

Napi 2-4 gr. alga, vagy 2-4 kg zöldség? Ön melyiket enné meg szívesebben?!
Az algák összegyűjtik és kivezetik a minden nap magunkhoz vett (élelmiszeradalékok, levegő, víz, stb…) méreganyagokat és nehézfémeket a szervezetünkből. A mikro alga különlegessége, hogy ezen, méregtelenítő hatását nemcsak a bélrendszerben, hanem a vérkeringésben, a zsírszövetekben, sőt még az agyban is elvégzi. Gondoljon bele, mikor végzett nagytakarítást szervezetében utoljára?
A Chlorella alga a legjobb természetes klorofilforrás.

Laboratóriumi vizsgálatok kimutatták, hogy a Chlorella alga ötször több klorofilt tartalmaz, mint a búza, tizenkétszer többet, mint az árpa és ötvenszer többet, mint a lucerna. A Chlorella mikro alga két-három százaléka klorofilból áll. Az alga klorofil tartalma a legnagyobb hányad, más ehető növényekkel összehasonlítva.

A Chlorella mikro alga nagymértékben erősíti az immunrendszert, fokozza a sebgyógyulást, szabályozza a bélműködést, gondoskodik a bélflóra egyensúlyáról és segíti a máj működését. Az alga támogatja az anyagcserét, aktiválja a szervezet védekező erejét. A Chlorella alga megakadályozza szervezetünk elsavasodását, nagyszerű hatása van fertőzések, gyulladások esetén, sőt a rák megelőzéssel kapcsolatban is.
A vörös kőalga összetételének 34%-át tiszta, természetes, szerves, vegetáriánus kalcium képzi, amely testünk számára a legfontosabb ásvány. Az algában található kalcium nélkülözhetetlen csontjaink, fogaink, körmeink és hajunk újra képződéséhez. Észrevette már, ahogy nőnek a gyerekek mi egyre kisebbek leszünk? A csontjaink sűrűsége kalciumhiány miatt csökken! A mikro alga kiemelten fontos szerepet tölt be szervezetünk sav-bázis egyensúlyának beállításában, azaz a lúgosításban is. A lúgosítással nagyon sok egészségügyi problémát megelőzhet!

A zsírégető csodaszer

Az alga
Az egyre népszerűbb tengeri algák manapság már nem hiányozhatnak a reformétrendből. Egészségvédő hatásukon túl méregtelenítenek is.

Az ókori görög mitológia szerint a szépség és a szerelem istennője, Aphrodité, egyedülálló szépségét, csillogó haját és ragyogóan selymes bőrét a tengervíznek és a benne rejlő kincseknek, a tengeri sónak, az iszapnak és az algának köszönhette. Azokon a helyeken, ahol rendszeres algafogyasztók élnek, az emberek kitűnő egészségnek örvendenek, és közülük kerülnek ki a hosszú élet rekorderei is. Ma az algákat a világ legnagyobb élelmiszer-tartalékaként tartják számon.

Az óceán létfontosságú ásványok és elemek tárháza. Az ősi tengerparti kultúrákban a tenger más kincseit, mint a moszatokat, halakat, rákokat, kagylókat is gyakran fogyasztották, például a kék-zöld alga, a spirulina az aztékok csodaeledele volt. A tengervíz iszapjában található sók, ásványi anyagok és fehérjék szervezetre gyakorolt jótékony hatása klinikailag bizonyított tény.

Rendkívüli hatékonyságukat a tengervíz és az emberi vérplazma hasonló összetétele és ásványianyag-koncentrációja magyarázza, mivel a vérben oldott ásványi anyagok összetétele és aránya nagyon hasonló a tengervízben megtalálható anyagokéval.

Algák az egészségért

Amerikai kutatók a japánok táplálkozási szokásaival, vagyis a tengeri táplálékok fogyasztásával hozzák kapcsolatba, hogy Japánban 66%-kal kevesebb tüdőrákos beteg van, mint Angliában vagy az USA-ban, bár egy japán professzor felmérései szerint a japánok ugyanannyit dohányoznak, mint az amerikaiak. A tengerben fellelhető növényeket két csoportba lehet sorolni, úgymint a magasabb rendű növények, a tengeri füvek és az alacsonyabb rendbe tartozó algák. Ez utóbbi csoport tagjai közel 25 ezren vannak.

Az algákat beazonosítani csak tudományos módszerekkel lehet, ezért kialakult egy egyszerűbb módszer. Ennek lényege az alga színe alapján történő azonosítás. Így léteznek vörös-, zöld- és barnaalgák.

Valamennyi alga kedvező tulajdonsággal rendelkezik.
 • A több ezer cianobaktérium-algafaj közül kiemelkedő szerepet kapott a Föld legősibb élőlényei közé tartozó Spirulina Platensis. Fejlettségi szintjét tekintve közelebb áll a baktériumokhoz, mint a többi algához.
 • Az Achophyllum nodosum, vagyis a barnamoszat nagy szerepet kap az egészség megőrzésében, a betegségek megelőzésében és a gyógyulási folyamatok gyorsításában.
 • A Carrageen Chondrus Crispus, vagyis a vörösmoszat főleg magas vitamin- és nyomelem-koncentrációja, illetve rosttartalma miatt harmonizálja az anyagcsere-folyamatokat, serkenti a pajzsmirigyműködést, és fokozza az ellenállóképességet. Asztmatikus, reumatikus, gyomorbél-rendszeri problémákban és a fogyókúrában is igen sokat segít.
A tengeri moszatok ma újra fontos táplálékká váltak. Magas fehérjetartalmuk miatt a Föld leggazdagabb fehérjeforrásának tartják őket. Megtalálható bennük valamennyi aminosav, és felhasználásuk is változatos: teheted őket salátákba, levesekbe, zöldség- és gyümölcslevekbe is.

Algák a méreganyagok és az elhízás ellen

Az algák számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek a fogyókúra, valamint a sav-bázis és az anyagcsere-egyensúly szempontjából is.
 • Magas a jódtartalmuk – a jód a tiroxinhormon alkotórésze, amit a pajzsmirigy termel. Ez a hormon biztosítja a fiatalos külsőt, szabályozza az anyagcserét.
 • Magas az A-, B-, C-, D-, E- és K-vitamin tartalmuk. A B12-vitamin ritka a növényi élelmiszerekben, az algából viszont ezt is megkaphatod. A sokféle vitaminnak köszönhetően jó a sejteket vitalizáló és immunerősítő hatása is.
 • Béta-karotin-, klorofill- és szeléntartalmuk miatt szabadgyökfogóként fontos szerepet töltenek be az érelmeszesedés késleltetésében, a szervezet ellenállóképességének megerősödésében és a rák megelőzésében.
 • Olyan szénhidrátot tartalmaznak, amely védi a szervezetet a nehézfémtartalmú mérgek - stroncium, kadmium, plutónium, bárium - felszívódásától.
 • A spirulina bázikus hatású, a savtúltengéses gyomorbetegségek esetében is ajánlott, gyorsan érezhető a hatása. Csökkenti a szervezet savasságát, így hatékony gyógyítószer a méregtelenítésben.
 • Az algának enyhe vízhajtó hatása is van, és mivel magas a rosttartalma, javítja az emésztést is.
 • Kimagasló az ásványianyag-tartalmuk: sok vas, foszfor, kálium, kalcium, magnézium, cink van bennük. Bórtartalmuk közvetve szerepet játszik a kalcium- és a magnézium-anyagcsere szabályozásában.
 • A bennük lévő zsírsavak csökkentik a vér zsírszintjét, mérséklik a vérlemezkék összecsapzódását, kismértékben növelik a védő koleszterint – HDL -, és értágító hatásúak. Lassítják az érelmeszesedést, és csökkentik a vérnyomást.
 • Mivel táplálók, az algák a fogyókúra, a salaktalanítás idején táplálék-kiegészítőként alkalmazhatók. Ha fél órával az étkezés előtt algát eszel, fehérjetartalmának következtében az agy éhségközpontjába jelek érkeznek, így jóllakottságérzet kerít hatalmába.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése