Ha valaki úgy dönt, hogy a jövőben nem kíván gyógyszeken élni, az nyilván elegendő "tudást" halmozott föl magában ahhoz, hogy azt megvalósíthassa.

2011. június 6., hétfő

Himalája kristálysó


A sót mindannyian ismerjük. Nélküle unalmas, fantáziátlan, és élvezhetetlen az ételünk. A  ugyanakkor egy alapvető része testünknek, (6 %-át teszi ki) és fontos szerepe van az idegi ingerek elektromos vezetésében, a vér lúg-, és savháztartásának egyensúlyában. Éppen ezért nem mindegy, hogy milyen formában és mennyiségben visszük szervezetünkbe.


A himalájai kristálysót a királyok sójának tekintik. Úgy is ismert, mint „fehér arany” vagy „az élet sója”. Ez nem meglepő, hiszen a  szó a latin nap (sol) szóból ered. A himalájai kristálysó együtt a tiszta vízzel, a legtisztább, egyszerű és mégis hatékony egészség megőrző, amelyhez hozzájuthatunk. Plinius, római szerző (IE 79-23) már kifejtette: „A kristálysó az emberiség legfontosabb orvossága”.

Mivel másabb, mint az asztali só?

A közönséges asztali  alapvetően egy ipari melléktermék, amely az eredeti 84 elemmel szemben csak kettő maradékot (nátrium és klór) tartalmaz. Ezzel szemben a kristálysó több millió éves napfényt tárol. Tiszta forrásvízzel komplex ásványi alapot biztosít az élet létrejöttéhez és fennmaradásához. Évmilliók álltak rendelkezésre a  éréséhez nagy tektonikai nyomások alatt, messze a szennyező forrásoktól. Az elsődleges energia több millió évvel ezelőtt a kristálysó egyedi szerkezetében tárolódott. A benne található ásványi és nyomelem 84 elem kolloid állapotú, vagyis szerves alakban van jelen, kisebb, mint 1/1000 gramm, hogy a sejtmembrán falát ozmozissal még át tudja hatolni, és beépüljön sejtjeinkbe. Ez garantálja, hogy a szervezet képes legyen felvenni a szükséges káliumot, kálciumot, magnéziumot és nyomelemeket.

Himalája  termelése:

A kristálysót egy himalájai sóbánya legmélyebb és legtisztább szintjéről bányásszák. A legtisztább, szinte átlátszó kristályok –melyek úgy néznek ki, mint a csiszolatlan gyémánt- a bánya egy alsó vékony rétegéből kerülnek ki, melyek helye féltve őrzött titok. A 30-50 kg-os sósziklákat kézzel törik szét a bányában, így veszi át egy független nemzetközi vállalat.
A darabokat a termelés helyére Delhibe szállítják, majd az említett vállalat és a mi vegyészeink tesztelik azokat. Ezt követően megtisztítják, napon szárítják és szín szerint szortírozzák a sókristályokat. A sötétebb köveket fürdősónak dolgozzák fel. A legtisztább kristályokat kézzel 20-60 grammos darabokra aprítják, sós vízben mossák és napon szárítják. A tiszta sót Németországba szállítják, ahol egy akkreditált laboratórium újra ellenőrzi azokat…

Himalája  használata:

Számtalan alkalmazási lehetőség kínálkozik életünk különféle területein, úgymint egészség megőrzés, táplálkozás és Wellness. A  alkalmazása lehetővé teszi különféle bántalmak csillapítását, betegségek kezelésének kiegészítését.

Nora Kircher „Egészség a Himalájából” című könyvében számtalan alkalmazási lehetőség megtalálható. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése